Tri biblijske filozofije života - Hohnjec, Nikola (Biblioteka Riječ ;, 2003)
Broj tri značajan je u kršćanstvu; to je Božji broj i osnova kršćanskoga nauka. U Bibliji ponuđene su tri stvarnosti, tri biblijske knjige koje korespondiraju s paklom, čistilištem i rajem: Propovjednik, Job i Pjesma nad Pjesmama. Autor u ovoj teološkoj studiji polazi od razmatranja trojstva u svijetu, životu i kršćanstvu. Interpretirajući ove tri knjige on izlaže svojevrsnu antropologiju mudrosne biblijske književnosti, ističući da nije samo riječ o prvorazrednim teološkim već i filozofskim i književnim ostvarenjima.