Binkoštniki v 21. stoletju : identiteta, verovanje, praksa - Constantineanu, Corneliu, ed; Scobie, Christopher James, ed (Podvig, 2016)
Pred več kot sto let je Sveti Duh vdihnil sveže prebujenje v majhne skupnosti v Topeki v Kansasu (1901) in nato še na Azusa Street (1906). To duhovno gibanje se je v preteklem stoletju dotaknulo že vsake države na svetu. Do leta 2014 je bilo na svetu 631 milijonov binkoštanikov, kar predstavlja enu četrjtinu kristjanov, števelo pa naj bi se do leta 2025 povzpelo na kar 800 milijonov.