Analiza i numerički proračun sustava uzemljivača primjenom modela s promjenjivim potencijalom : doktorska disertacija - Boras, Vedran; Berberović, Sead (Zagreb : V. Boras ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1997)
Ključne riječi: dodirni napon, dvoslojno tlo, iznošenje potencijala, kabelski vod, metalni plašt, mrežasti uzemljivač, napon koraka, numerički proračun, otpor uzemljenja, promjenjivi potencijal, raspodjela potencijala, redukcijski faktor, sustav uzemljivača, uzemljenje, uzemljivački efekti, zaštitni voič, zračni vod
Key words: touch voltage, two-layer soil, potential transfer, cable line, metal screen, earthing grid, step voltage, numerical calculation, earthing resistance, variable potential, potential distribution, reduction factor, earthing systems, earthing, earthing effects, protection wire, overhead line
Bibliografija str. 143-149.