Praćenje objekata uporabom rijetkog optičkog toka : doktorska disertacija - Kalafatić, Zoran (Z. Kalafatić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1999)
Ključne riječi: računarski vid, analiza dinamičkih scena, optički tok, praćenje objekata, aktivne konture, aktivne zrake