Modeliranje i simulacija solitonskih prijenosnih sustava : magistarski rad - Tržec, Krunoslav; Mikac, Branko (Zagreb : Fakultet elektrotehnike i računarstva - Zagreb, 1999)
Ključne riječi: solitonski prijenos, ASE šum, Gordon-Hausov efekt, međudjelovanje solitona, upravljanje solitonskim prijenosom, fotonički uređaji, objektno usmjerena simulacija
Keywords: soliton transmission, ASE noise, Gordon-Haus effect, soliton interaction, soliton control, photonic devices, object-oriented simulation
Bibliografija str. 129-131.