Mjerenje djelovanja laserskog snopa na čvrste podloge : magistarski rad - Kovačević, Eva (E. Kovačević ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2000)
U prvom dijelu radnje prikazana je gradnja i karakteristike dušikovog lasera na FER-u, zagreb. Laser radi na 337 nm, sa širinom impulsa 6 ns i prosječnom energijom od 9 mJ po impulsu. Mjerena je ovisnost izlazne energije o promjenama tlaka plina i napona napajanja. Ozračena je površina silicijske mete.