Sustav automatiziranog ispitivanja asinkronog stroja u tvornici : magistarski rad - Čorak, Tomislav (T. Čorak ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2001)
U društvu KONČAR - Generatori i motori d.d. razvijen je i korišten sustav za automatizirano prikupljanje i obradu podataka, iz pokusa praznog hoda, kratkog spoja i pokusa opterećenja asinkronog motora u tvorničkim uvjetima. Sustav se zasniva na računalu upravljanom procesu prikupljanja podataka iz trofaznog analizatora snage, nakon čega se vrši njihova obrada i prikaz rezultata. Sami se podaci se prikupljaju uz pomoć trofaznog analizatora snage, kojemu se na ulaz dovode prilagođeni signali napona i struje motora. Nakon prikupljanja mjernih veličina i njihovog spremanja u datoteku na računalu, vrši se obrada podataka. Ovisno o vrsti pokusa izračunavaju se parametri važni za utvrđivanje ispravnosti stroja. Obrađene je podatke moguće arhivirati u datoteku na računalu ili ih ispisati kao preliminarni izvještaj o ispitivanju. Program koji upravlja mjernim sustavom napisan je pomoću programskog paketa TESTPOINT®. Ključne riječi: asinkroni motor, sustav kvalitete, pokus praznog hoda, pokus kratkog spoja, pokus opterećenja, automatsko prikupljanje i obrada podataka