Analiza primjenjivosti matematičkog modela RELAP5 u uvjetima hladne obustave : magistarski rad - Šegon, Velimir (V. Šegon ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2002)
Eksperiment ISP38 proveden u integralnom eksperimentalnom postrojenju BETHSY proračunat je upotrebom termohidrauličkog računalnog programa RELAP5/MOD3.2.2gamma. Eksperiment simulira gubitak sustava za odvođenje ostatne topline kad se elektrana nalazi u stanju hladne obustave, a otvoreni su otvori za održavanje tlačnika i parogeneratora. Proračun je napravljen s dva modela (nodalizacije) od kojih je prvi razvijen za stariju verziju RELAP5/MOD2 i prerađen za novu verziju, a drugi, znatno detaljniji, je razvijen za verziju RELAP5/MOD3.2.2. Provedena je analiza dobivenih rezultata te je nakon toga dana kvalitativna i kvantitativna ocjena točnosti rezultata. Identificirani su ključni dijelovi modela koji imaju znatan utjecaj na rezultate te se ispitao utjecaj načina modeliranja tih dijelova na rezultate. Na kraju je ocijenjena primjenjivost modela na odgovarajuće analize sigurnosti NE Krsko. Ključne riječi: RELAP5, BETHSY, ISP38, integralno eksperimentalno postrojenje, sustav za odvodenje ostatne topline