Svojstva govornog prometa u paketskim mrežama s razlučivim uslugama : magistarski rad - Matić, Viktor (V. Matić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2002)
U radu je dan opis mreža s razlučivim uslugama u kontekstu prijenosa govora paketskim mrežama. Opisana je arhitektura čvorova ovako koncipiranih mreža na primjeru operativnog sustava Linux. Također su dani rezulati mjerenja svojstava govornog prometa na testnoj mreži s razlučivim uslugama, koncipiranoj na Linux operativnom sustavu. Ključne riječi: DIFFSERV , VoIP, INTSERV , generator prometa, varijacija kašnjenja, kašnjenje, gubici paketa