Primjena modela automata u realizaciji sustava za održavanje mobilnih mreža : magistarski rad - Franić, Mladen (M. Franić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2003)
U ovome se radu opisuje primjena modela automata u realizaciji sustava za održavanje mobilnih mreža. Model determinističkog automata koristi se u dva navrata. U prvom slučaju dotični se model koristi u svrhu modeliranja komunikacijskog procesa između PC računala i AXE-10 komutacijskih sustava, koji se odvija posredstvom standardnog serijskog sučelja, a u drugom se slučaju modelira programski blok za pripremu i obradu prikupljenih podataka o stanju radio-prijenosnika u mobilnoj mreži. Opisane su i osnovne karakteristike mobilne mreže u kojoj je sustav implementiran, te je kroz konkretan primjer procedure utvrđivanja ažurnog stanja radio-prijenosnika, dan prikaz sustava za automatizirano prikupljanje, obradu i prezentaciju podataka o mrežnoj infrastrukturi. Ključne riječi: Funkcija, Mobilna mreža, Automat, Mrežno upravljanje, Održavanje, Radio-prijenosnik