Primjena modela automata u realizaciji sustava za održavanje mobilnih mreža : magistarski rad - Franić, Mladen; Tkalić, Mladen (Zagreb : M. Franić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2003)
U ovome se radu opisuje primjena modela automata u realizaciji sustava za održavanje mobilnih mreža. Model determinističkog automata koristi se u dva navrata. U prvom slučaju dotični se model koristi u svrhu modeliranja komunikacijskog procesa između PC računala i AXE-10 komutacijskih sustava, koji se odvija posredstvom standardnog serijskog sučelja, a u drugom se slučaju modelira programski blok za pripremu i obradu prikupljenih podataka o stanju radio-prijenosnika u mobilnoj mreži. Opisane su i osnovne karakteristike mobilne mreže u kojoj je sustav implementiran, te je kroz konkretan primjer procedure utvrđivanja ažurnog stanja radio-prijenosnika, dan prikaz sustava za automatizirano prikupljanje, obradu i prezentaciju podataka o mrežnoj infrastrukturi.
Ključne riječi:
Funkcija, Mobilna mreža, Automat, Mrežno upravljanje, Održavanje, Radio-prijenosnik
Application of automata models in maintenance system design for mobile networks has been considered in this thesis. Model of deterministic automata is to be used in two different cases. In the first case, the respective model is used for the purpose of modelling of comunication process between PC computer and AXE-10 switching systems by means of standard serial interface. In the second case, the application block for preparation and processing of collected data on the state of radio-devices in mobile network is modelled. In the thesis is given description of the main characteristics of mobile network in which system is implemented. As an example, through the concrete procedure of radio-devices updated state determination, is given description of the system for automated collecting, processing and presentation of data on network infrastructure.
Keywords:
Function, Mobile network, Automata, Network management, Maintenance, Radio-device
Bibliografija str. 101-102.