Razvoj distribuiranih aplikacija uz novi pristup uslugama telekomunikacijske mreže sljedeće generacije : magistarski rad - Svilokos, Sanja (S. Svilokos ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2003)
Ključne riječi: telekomunikacijska mreža slijedeće generacije NGN, inteligentna mreža, VoIP mreža, TINA arhitektura, otvorena sučelja za programiranje aplikacija API, Parlay, Java API za integrirane mreže JAIN, tehnologija mobilnih agenata