Novi pristup planiranju izgradnje malih hidroelektrana : doktorska disertacija - Bašić, Hubert (H. Bašić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2003)
U radu su predstavljeni rezultati i zaključci istraživanja malih hidroelektrana s više aspekata. Izvršena su istraživanja postojećih metodologija planiranja u elektroenergetskom sustavu, s težištem na definiranju realnog položaja malih hidroelektranama odnosno veličine njihovog utjecaja na donošenje odluka korištenjem metoda planiranja koje se danas koriste u našoj zemlji na različitim razinama sustava. Ovaj aspekt obrađen je i sa zakonodavne strane, imajući u vidu otvaranje energetskog tržišta i specifičan povlašteni položaj obnovljivih izvora energije u elektroenergetskom sustavu. Time je obuhvaćen aspekt energetskog planiranja izgradnje objekata u elektroenergetskom sustavu.