Konceptualno modeliranje procesa elektroničkog poslovanja : doktorska disertacija - Matasić, Ivan (I. Matasić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2003)
Elektroničko poslovanje predstavlja nove tržišne mogućnosti za svaku tvrtku. Omogućuje organizacijama globalno proširenje poslovanja na nove segmente tržišta, koristeći nove poslovne modele, te obavljanje određenih poslovnih procesa brže i efikasnije. Učinkovito elektroničko poslovanje između poslovnih partnera može se postići samo donošenjem niza dobro definiranih standarda. Temeljem detaljne analize elektroničkog poslovanja osmišljeno je konceptualno modeliranje elektroničkog poslovanja i poslovnih procesa u elektroničkom poslovanju.