Postupci projektiranja i izvedbe mreža nove generacije : magistarski rad - Britvić, Vesna (V. Britvić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2004)
Postupci projektiranja i izvedbe su prijeko potrebni za efikasnu izgradnju mreže: efikasnu iskoristivost resursa, kratko vrijeme izgradnje i pouzdanu integraciju. Najzahtjevniji zadaci tog procesa su prikupljanje svih potrebnih ulaznih informacija za projektiranje mreže i donošenje ključnih odluka tijekom izgradnje mreže temeljenih na procjenama, operatorovim zahtjevima i pretpostavkama o ukupnim troškovima. Efikasno planiranje postupaka projektiranja i izvedbe mreže gradi solidne temelje za mrežu nove generacije koja će troškovno efikasno ispuniti zahtjeve pokrivenosti, kapaciteta i budućeg proširenja. U radu su opisane procedure projektiranja jezgrene, pristupne transportne i radio mreže, analiza integracije, stjecanje lokacija čvorova, izgradnja lokacija čvorova, inženjering lokacije čvora, konfiguracija produkata, instalacija, integracija i provjera integracije produkata različitih proizvođača. Ključne riječi: UMTS, 3G, projektiranje, implementacija, instalacija, integracija, dimenzioniranje, promet, mobilne mreže, kapacitet