Odabir strategije ispitivanja signalizacijskih protokola komutacijskih sustava : magistarski rad - Riđan, Dario (D. Riđan ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2004)
Magistarski rad Odabir strategije ispitivanja signalizacijskih protokola komutacijskih sustava definira novu strategiju ispitivanja signalizacijskih protokola komutacijskih sustava, koja ima za posljedicu manju cijenu krajnjeg proizvoda uz traženu kvalitetu istog. Objašnjen je postupak definiranja strategije ispitivanja, razvoj strategije ispitivanja sukladno razvoju programskog proizvoda, opisane su osnovne tehnike i alati za ispitivanje programskih proizvoda te termini vezani uz sam postupak ispitivanja. Prikazana je arhitektura za ispitivanje signalizacijskih protokola u AXE 10 telefonskoj centrali te je opisana postojeća strategija ispitivanja signalizacijskih protokola pomoću simulatorskih blokova i nova strategija koja uključuje korištenje BASEMU blokova. Da bi se pokazala efikasnost nove strategije, izvršena je komparacija strategija ispitivanja na tipičnom primjeru te su prikazani, grafički i tabelarno, rezultati ispitivanja. Ključne riječi: proces ispitivanja, plan ispitivanja, strategija ispitivanja, signalizacijski protokoli, AXE 10, tehnike ispitivanja, životni ciklus programskog proizvoda, BASEMU, metode ispitivanja