Odabir strategije ispitivanja signalizacijskih protokola komutacijskih sustava : magistarski rad - Riđan, Dario; Mikac, Branko (Zagreb : D. Riđan ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2004)
Magistarski rad Odabir strategije ispitivanja signalizacijskih protokola komutacijskih sustava definira novu strategiju ispitivanja signalizacijskih protokola komutacijskih sustava, koja ima za posljedicu manju cijenu krajnjeg proizvoda uz traženu kvalitetu istog.
Objašnjen je postupak definiranja strategije ispitivanja, razvoj strategije ispitivanja sukladno razvoju programskog proizvoda, opisane su osnovne tehnike i alati za ispitivanje programskih proizvoda te termini vezani uz sam postupak ispitivanja.
Prikazana je arhitektura za ispitivanje signalizacijskih protokola u AXE 10 telefonskoj centrali te je opisana postojeća strategija ispitivanja signalizacijskih protokola pomoću simulatorskih blokova i nova strategija koja uključuje korištenje BASEMU blokova.
Da bi se pokazala efikasnost nove strategije, izvršena je komparacija strategija ispitivanja na tipičnom primjeru te su prikazani, grafički i tabelarno, rezultati ispitivanja.
Ključne riječi: proces ispitivanja, plan ispitivanja, strategija ispitivanja, signalizacijski protokoli, AXE 10, tehnike ispitivanja, životni ciklus programskog proizvoda, BASEMU, metode ispitivanja
The paper Testing strategy selection for signalling protocols of switching systems describes new test strategy for signalling protocols of switching systems, which application gives, as a result, product with lower price and requested quality.
Test strategy definition, test strategy development, testing technique and testing tools are described in this paper.
Architecture for signaling protocol testing in AXE10 has been described. Also, existing strategy for signaling protocol testing and new test strategy with BASEMU blocks have been described.
In order to show efficiency of the new test strategy, test strategies have been compared and results are shown graphically and in the table.
Keywords: test proces, test plan, test strategy, signaling protocols, AXE 10, software testing techniques, life cycle testing, BASEMU, testing methodology
Bibliografija str. 80-81.