Vjerojatnosna analiza troškova prekida opskrbe električnom energijom : doktorska disertacija - Šljivac, Damir (D. Šljivac ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2005)
Disertacija prikazuje procjenu troškova prekida opskrbe potrošača tipa kućanstva, na temelju izravnog anketiranja potrošača. Pri tome je korišteno više metoda, a na temelju istraženih utjecaja niza čimbenika na proračunate troškove, poput karakteristika prekida opskrbe, te mišljenja i iskustva potrošača s prekidima opskrbe, za procjenu troškova prekida opskrbe tipa kućanstva izabrana je metoda pripremnih radnji. Troškovi prekida opskrbe potrošača potom su prilagođeni potrebama proračuna, utvrđivanjem Tipske krivulje štete potrošača za kućanstva, u ovisnosti o trajanju prekida opskrbe potrošača, Dodatno, procijenjeni su troškovi za jednog velikog industrijskog potrošača na području Slavonije metodom izravne procjene troškova.