Arhitektura i izvedba dinamički promjenjivog procesora : doktorska disertacija - Mlinarić, Hrvoje (H. Mlinarić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2005)
U ovoj doktorskoj disertaciji pod naslovom „Arhitektura i izvedba dinamički promjenjivog procesora“ predložena je nova arhitektura dinamički promjenjivog procesora koji svoju primjenu ima u izvedbama algoritama za digitalnu obradu signala. Predložena nova arhitektura dinamički promjenjivog procesora projektirana je korištenjem HDL jezika, optimizirana za sklopovsku sintezu, te prototipno izvedena u programibilnoj logici. Predloženi su postupci korištenja novopredložene arhitekture dinamički promjenjivog procesora na algoritmima za digitalnu obradu signala. Korištenjem novopredložene arhitekture dinamički promjenjivog procesora smanjena je potrebna logika za izvedbu algoritama za digitalnu obradu signala i povećana performansa procesora. Predložen je i razvijen postupak promjene dinamički promjenjivog procesora koji omogućuje istovremeno izvođenje trenutne funkcije dinamički promjenjivog sklopa i učitavanje nove funkcionalne konfiguracije dinamički promjenjivog sklopa. ključne riječi: dinamički promjenjivi procesor, programibilna logika, FPGA, digitalna obrada signala, multimedija, zbrajalo, množilo, arhitektura procesora.