Elektroenergetski proračun u elektrovučnom sustavu 25 kV, 50 Hz : magistarski rad - Mandić, Milivoj (M. Mandić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
Cilj rada je objedinjavanje i poboljšanje dosadašnjih potprograma za simulaciju električne vuče. Najprije je opisan simulator kretanja vlaka (fizikalna slika kretanja), za kojeg su razvijeni potprogrami na Fortranu i Borlandu C++. Dana je usporedba rezultata navedena dva potprograma, pomoću grafičkog prikaza. Zatim se prešlo na proračun impedancija kontaktne mreže koristeći Matlab 6.5 i dana je uspredba rezultata dobivenih postepenim postupkom i blok transformacijom matrice impedancija. U četvrtom poglavlju je opisan algoritam za formiranje električne mreže pomoću potprograma PEPES, a u slijedećem poglavlju algoritam za proračun elektrovučnih prilika u kontaktnoj mreži (pomoću potprograma GAUS). Dan je i grafički prikaz rezultata dobivenih proračunima.