Međunarodni prioritetni poziv u višeuslužnoj mreži izveden protokolom BICC : magistarski rad - Bulić, Alen (A. Bulić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
Predmet istraživanja ovog magistarskog rada je analiza međunarodne prioritetne sheme i zahtjeva koje ona postavlja na protokole za upravljanje pozivom u višeuslužnoj mreži, s naglaskom na signalizacijske procedure i sučelja među mrežnim elementima koji sudjeluju pri ostvarivanju prioritetnog poziva. Zadatak magistarskog rada je analiza višeuslužne mreže temeljene na protokolu BICC, te prilagodba protokola BICC sukladno zahtjevima međunarodnog prioritetnog poziva. U radu je opisana međunarodna prioritetna shema zajedno sa svim zahtjevima kojima mora udovoljavati, zatim funkcije međunarodne prioritetne sheme te zahtjevi na protokole za upravljanje pozivom u cilju ostvarivanja ove usluge. Obrađene su višeuslužne mreže kao područje uvođenja ove usluge, sa posebnim naglaskom na protokole i sučelja za upravljanje pozivom. Na temelju analize postojećih protokola definiran je protokol BICC kao protokol kojim će se realizirati ova usluga. Detaljnom analizom protokola BICC definirani su nedostatci samog protokola za realizaciju međunarodne prioritetne sheme u višeuslužnim mrežama. Rad je posebno fokusiran na nužnu prilagodbu protokola BICC u cilju ostvarivanja ove usluge, te je dan model poziva u višeuslužnoj mreži sa implementiranom uslugom prioritetne sheme temeljen na protokolu BICC. Ključne riječi: – međunarodna prioritetna shema – višeuslužne mreže – protokoli za upravljanje pozivom – protokol BICC – indikator IEPS poziva