Adaptive lifting scheme for nonseparable two-dimensional wavelet transforms = Adaptivna shema podizanja za neseparabilne dvodimenzionalne valićne transformacije : doctoral thesis = doktorska disertacija - Vrankić, Miroslav (M. Vrankić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
U ovoj disertaciji predlažemo nove adaptivne valiæne filtarske strukture koje se koriste za dobivanje efikasnih reprezentacija analiziranih slika.