Parametri kvalitete prijenosa miltimedijskih usluga u UMTS mobilnim mrežama : magistarski rad - Suknaić, Martina (M. Suknaić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
U radu su obrađeni parametri kvalitete prijenosa multimedijskih usluga u UMTS mrežama. Obrađena je tehnologija višestrukog pristupa u UMTS sustavima, te su navedene prednosti signala sa proširenim spektrom kao što su otpornost na interferenciju, povećanje ukupnog kapaciteta mobilnah sustava dijeljenjem istog frekvencijskog spektra između više korisnika te mala mogućnost presretanja širokopojasnog signala male gustoće snage. Navedene se osnovne karakteristike i tehnička obilježja WCDMA sustava.