Na kvarove tolerantan sustav turbinske regulacije vodne turbine : doktorska disertacija - Horvat, Krunoslav (K. Horvat ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
Disertacija je podijeljena u pet osnovnih poglavlja. U uvodnom poglavlju navedeni su razlozi za uvodjenjem sustava tolerantnih na kvar u sustave turbinske regulacije hidroagregata, dane su osnovne definicije sustava otpornih na kvar, povijest razvoja i ekonomska analiza uvodjenja sustava tolerantnih na kvar. Drugo poglavlje predstavlja opcenit opis teorije sustava tolerantnih na kvar, daje kako analiticki tako i heuristicki pristup rjesavanju problema tolerancije na kvar. Sam sustav turbinske regulacije hidroagregata i utjecaji ostalih sustava na njega opisani su u trecem poglavlju gdje je dan i matematicki opis sustava. Sustavi turbinske regulacije otporni na kvar opisani su u sljedecem poglavlju i to hardverska redundancija, hardversko-funkcionalna redundancija, realizacija sustava turbinske regulacije tolerantnih na kvar, rekonfigurabilno upravljanje i struktura sustava turbinske regulacije tolerantna na kvar. U zadnjem poglavlju dan je opis utjecaja nelinearnog rezonantnog skoka na detekciju kvarova. Kljucne rijeci: sustavi tolerantni na kvar, redundancija, sustavi turbinske regulacije, nelinearni rezonantni skok