Na kvarove tolerantan sustav turbinske regulacije vodne turbine : doktorska disertacija - Horvat, Krunoslav; Vukić, Zoran (Zagreb : K. Horvat ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
Disertacija je podijeljena u pet osnovnih poglavlja. U uvodnom poglavlju navedeni su razlozi za uvodjenjem sustava tolerantnih na kvar u sustave turbinske regulacije hidroagregata, dane su osnovne definicije sustava otpornih na kvar, povijest razvoja i ekonomska analiza uvodjenja sustava tolerantnih na kvar.
Drugo poglavlje predstavlja opcenit opis teorije sustava tolerantnih na kvar, daje kako analiticki tako i heuristicki pristup rjesavanju problema tolerancije na kvar.
Sam sustav turbinske regulacije hidroagregata i utjecaji ostalih sustava na njega opisani su u trecem poglavlju gdje je dan i matematicki opis sustava.
Sustavi turbinske regulacije otporni na kvar opisani su u sljedecem poglavlju i to hardverska redundancija, hardversko-funkcionalna redundancija, realizacija sustava turbinske regulacije tolerantnih na kvar, rekonfigurabilno upravljanje i struktura sustava turbinske regulacije tolerantna na kvar.
U zadnjem poglavlju dan je opis utjecaja nelinearnog rezonantnog skoka na detekciju kvarova.
Kljucne rijeci: sustavi tolerantni na kvar, redundancija, sustavi turbinske regulacije, nelinearni rezonantni skok
The dissertation is divided in five chapters. The reasons for introduction of fault tolerant systems in water turbine governing are explained in Chapter 1. The history, economics and the fundamental definitions of fault tolerant systems are also given there.
General description of fault tolerant systems, including analytical and heuristic approach, is given in Chapter 2.
Chapter 3 gives description and analysis of water turbine governing system. The impact of other hydro power plant systems on turbine governing is also analyzed here. Mathematical analysis of water turbine governing system is also given here.
Detail description and analysis of fault tolerant water turbine systems is given in Chapter 4. This chapter describes in detail analytical redundancy, analytical-functional redundancy, reconfigurable control, structure of fault tolerant turbine governing systems and highlight implementation issues.
The last chapter analyzes effects of nonlinear resonance jump on fault detection.
Key words: fault tolerant systems, redundancy, turbine governing system, nonlinear resonance jump
Bibliografija str. 133-139.