Simulacija sustava testiranja saletita u orbiti : magistarski rad - Miloš, Frane; Žagar, Mario (Zagreb : F. Miloš ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2007)
Rad opisuje rješenje za simulaciju IOT sustava tj. sustava za testiranje satelita u orbiti. Rad definira osnovne pojmove vezane uz satelitsku tehnologiju, uključujući vrste orbita i vrste satelita koji kruže po njima te za što se pojedine orbite i sateliti koriste, opisuje se uloga komunikacijskih satelita te se daje prikaz tipične satelitske komunikacije podijeljene na segmente komunikacije. Posebna pažnja obraća se na korisni teret satelita i zemaljsku stanicu te se opisuje njihova uloga u tipičnom, postojećem, IOT sustavu. Iznosi se potreba za sustavom simulacije IOT sustava te se definiraju entiteti IOT sustava koji se simuliraju, a koji koriste simulaciju. Predlažu se zahtjevi za izgradnju sustava simulacije, opravdava odabir tehnologija na kojima je temeljen te se daje prikaz arhitekture takvog sustava uz naglasak na doprinos koji takav sustav donosi te unaprjeđenja koja su moguća.
Ključne riječi: sustav za testiranje satelita u orbiti, IOT, satelit, testiranje, simulacija, zemaljska stanica, ServiceMix, SOA, ESB
The thesis addresses the In-orbit Satellite Testing (IOT) System simulation. It defines basic concepts related to space/satellite technology such as types of orbits and satellites using them, describes the usage of specific orbits and satellites and includes description of typical satellite communication network divided into specific segments. Special attention is put on role of satellite payload and earth station in the typical, existing IOT system. The need for a simulation of such a system is introduced along with the definition of its entities, the ones that are simulated and the others that use the simulation. The requirements for designing such a system are proposed along with the arguments for choosing specific technologies. The architecture of the simulation system is described, including new concepts and possible improvements it introduces.
Keywords: In-Orbit Satellite Testing System, IOT, satellite, testing, simulation, earth station, ServiceMix, SOA, ESB
Bibliografija str. 141-142