Multimedijske usluge u mrežama za posebne namjene : magistarski rad - Gerenčir, Mario (M. Geremčir ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2008)
Rad je posvećen multimedijalnim uslugama u mrežama za posebne namjene. To su mreže koje su na poseban način određene svojim topološkim svojstvima i uslugama koje u njima moraju biti podržane. Posebna je pažnja posvećena arhitekturi mreže, svojstvima usluga i potrebnoj tehnologiji. Mreža za posebne namjene se može definirati kao zatvorena privatna mreža sa podrškom za prijenos svih vrsta podataka čiji je dizajn uvjetovan specifičnim zahtjevima koji proizlaze iz posebne topologije i potrebe za osiguranjem neprestanog rada.