Planiranje i optimiranje mikrovalnih nepokretnih usmjerenih sustava u pokretnim mrežama : magistarski rad - Baljak, Milenka (M. Baljak ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2009)
U suvremenim pokretnim komunikacijskim mrežama mikrovalni nepokretni usmjereni sustavi se upotrebljavaju pri prijenosu podataka od osnovne postaje do središnje lokacije s kontrolerom. Kako je broj pokretnih mreža, a time i osnovnih postaja sve veći, postoji mogućnost eventualne interferencije s već postavljenim bežičnim komunikacijskim sustavima. Stoga je kritično provesti detaljno planiranje, a u sljedećoj fazi i optimizaciju mreže, kako bi se čim više povećala spektralna učinkovitost, čime automatski dolazi do boljeg iskorištenja frekvencijskog spektra. U radu se provodi takvo detaljno planiranje mikrovalnog nepokretnog usmjerenog sustava, kao i proces planiranja cijele mikrovalne mreže za potrebe pokretne mreže. Na kraju je dan zaključak o optimizaciji i budućnosti mikrovalnih nepokretnih sustava s navedenom primjenom. Ključne riječi: Optimizacija, planiranje, mikrovalna veza, mikrovalni sustav, mikrovalna mreža, proces planiranja, process optimizacije