Upravljanje resursima u višeprolaznim proizvodnim linijama sa slobodnim odabirom zadataka : doktorska disertacija - Sindičić, Ivica (I. Sindičić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2010)
U ovom radu prikazana je slijedna matrica, nastala kao kombinacija Stewardove i Kusiakove matrice, koja se koristi za opisivanje višeprolaznih proizvodnih linija sa slobodnim odabirom zadataka na jednostavan i razumljiv način. Dana je usporedba sa postojećim modelom baziranim na Petrijevim mrežama. Tako je pokazano na koji način se provodi analiza sustava te pronalaze strukturne karakteristike sustava. Također je dan postupak modeliranja sustava korištenjem slijedne matrice, te je dan kratak osvrt i usporedba dvaju matričnih modela s naglaskom na prednosti modela koji koristi slijednu matricu. U nastavku je prikazana metoda sinteze upravljačkog postupka korištenjem sekvenci, te konstrukcija istih korištenjem podataka iz slijedne matrice uz zadržavanje stabilnosti sustava. Primjena te metode prikazana je na dvije studije slučaja gdje je opisana metoda primijenjena na sustave koji se opisuju u literaturi. Na kraju je ukratko opisan simulator sustava korišten pri simulaciji i dobivanju rezultata za studije slučaja. Simulator je baziran na korištenju modela slijedne matrice te koristi prije opisane postupke.