Sustav raspodijeljenog upravljanja dokumentima : : magistarski rad - Dumančić, Davorin Anton (D.A. Dumančić ; Fakultet elekrtotehnike i računstva, 2011)
Sustavi za upravljanje dokumentima primjenjuju se u tvrtkama za rukovođenje životnim vijekom dokumenata kojim se podupire razrada predmeta poslovnih procesa tvrtke. Zbog suradnje među tvrtkama, potrebno je suradnički upravljati dokumentima koji, iako potječu iz različitih sustava, predstavljaju razradu zajedničkog predmeta poslovanja. Magistarski rad opisuje sustav za raspodijeljeno upravljanje dokumentima koji ostvaruje zahtjeve suradničkog upravljanja dokumentima među tvrtkama. U okviru rada prepoznati su subjekti i njihove uloge u razradama zajedničkih predmeta poslovanja, osmišljen je sveobuhvatan životni vijek dokumenata te su definirani protokoli kojima se među subjektima razrađuje životni vijek jednog predmeta suradnje. Oblikovana je arhitektura sustava za raspodijeljeno upravljanje dokumentima te je ostvaren pokazni primjer sustava zasnovan na Alfresco platformi za upravljanje dokumentima. Ključne riječi: raspodijeljeno upravljanje dokumentima, raspodijeljeni sustavi, upravljanje sadržajem, upravljanje poslovnim procesima, protokoli razmjene informacija, sinkronizator sustava