Metode zaštite od ispada i osiguravanje kontinuiteta poslovanja : : magistarski rad - Radan, Damir (D. Radan ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
U magistarskom radu je teoretski je obrađeno područje planiranja kontinuiteta poslovanja i oporavka od kvara. Definirani su načini analize utjecaja rizika na poslovanje, te faze kojim osiguravamo kontinuitet poslovanja. Definiran je način izrade i implementacije plana osiguranja poslovanja. Definiran je način planiranja, ciljevi, te način testiranja plana oporavka od kvara. Definirane su najčešće metode koje se koriste kod oporavka od kvara. Opisan je način evaluacije metoda osiguranja kontinuiteta poslovanja i oporavka od kvara pomoću SDLC modela. Na temelju teoretskih postavki definiran je prijedlog plana osiguranja za informacijski sustav Sektora za poslovnu informatiku područni odjel Split. Napravljena je analiza definiranih metoda koje su predložene kao metode oporavka od kvara. -