Implementacija statističkog multipleksiranja u sustavu DVB-H : : magistarski rad - Lončarić, Saša (S. Lončarić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
U ovom radu analizirana je mogućnost implementacije statističkog multipleksiranja u sustavu za prijem televizijskog signala na dlanovnicima (DVB-H). Na praktičnim primjerima analizirana je potrošnja energije te spektralna učinkovitost determinističkog i statističkog multipleksiranja. Provedena je usporedba energetske i spektralne učinkovitosti ove dvije vrste multipleksiranja u uvjetima mobilnog prijema. Rezultati pokazuju da je primjenom statističkog multipleksiranja moguće poboljšati spektralnu učinkovitost za 30% do 45% uz neznatno povećanje potrošnje energije za 2% do 5% u odnosu na determinističko multipleksiranje. -