Sustav za mjerenje promjera i profila vijenca kotača na tramvaju : : magistarski rad - Crnarić, Damir (M. Crnarić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
U radu je prikazana važnost poznavanja točnog profila vijenca kotača i promjera kotača na postojećem niskopodnom tramvajskom motornom vozilu iz serije TMK2200. Napravljen je pregled postojećih, na tržištu dobavljivih, rješenja za mjerenje. Uz postojeću, u vozilo ugrađenu opremu, osmišljen, projektiran, realiziran i instaliran je sustav za mjerenje profila vijenca kotača i promjera kotača u stacionarnim uvjetima beskontaktnom metodom. Napravljen je prikaz metoda mjerenja i opravdana je odabrana metoda. Dobiveni rezultati su analizirani i uspoređeni s rezultatima dobivenim trenutno korištenom metodom. -