Usporedba metoda mjerenja akustičkih značajki prostora : : magistarski rad - Plašć, Velimir (V. Plašić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
Provedena je usporedba simulacije i mjerenja akustičkih značajki prostora, za različite konfiguracije mjernog lanca i za različite metode mjerenja. Simulacija je provedena za različite zadane redove refleksije zvuka i duljine trajanja simulirane zvučne zrake. Mjerenja su provedena sa pet metoda. Za akustički male prostore simulacija može dati tek orijentacijske vrijednosti. Metode mjerenja dale su rezultate koji se u načelu dobro poklapaju, uz neka odstupanja. Najboljom se pokazala metoda mjerenja primjenom kontinuirano logaritamski promjenljivih sinusoidalnih tonova jer je, uz dobro poklapanje rezultata, postigla najbolji omjer signal-šum. -