Softverska arhitektura za telekomunikacijske usluge s dodanom vrijednosti : : magistarski rad - Nenad Jerković (N. Jerković ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
SAŽETAK: Razvoj mehanizama koji omogućuju funkcioniranje napredne usluge s dodanom vrijednosti dugotrajan je i intelektualno zahtjevan rad. Zahtjeva predano sudjelovanje cijelog razvojnog tima. Razvoj mehanizama koji omogućavaju korištenje slobodnog teksta i dijaloga kao načina komunikacije s krajnjim korisnikom dugoročno omogućuju razvoj raznovrsnih usluga sa dodanom vrijednosti. Tržišni uspjeh ovisi o puno faktora: brzini i trenutku izlaska na tržište, kvaliteti usluge, inovativnosti, te interoperabilnosti sa sustavima u telekomunikacijskoj mreži. U ovom radu objašnjeni su najzastupljeniji modeli softverskih arhitektura i komunikacijski protokoli koji se upotrebljavaju za implementaciju telekomunikacijskih usluga s dodanom vrijednosti. Opisana je softverska arhitektura platforme za razvoj usluga s dodanom vrijednosti za prolazni i slobodno kreirani sadržaj. -