Model regulacije prometa sms poruka u signalnoj tranzitnoj točki u svrhu povećanja sigurnosti mobilne mreže : : magistarski rad - Horvat, Goran (G. HorvaT ; Fakultet eletrotehnike i računarstva, 2011)
U ovom radu istaknute su prednosti koje se ostvaruju primjenom funkcije izolacije SMS-a u STP-u. Zadaća funkcije je odgovoriti na sigurnosne probleme nastale zlouporabom signalizacijskog prometa na primjeru SMS-a. Opisane su glavne značajke funkcije kada se konfigurira u STP-u: prepoznavanje korisničke informacije u porukama SCCP-a (naglasak na SMS), izolacija prepoznatog prometa od ostalih vrsta prometa, preusmjeravanje odabranog prometa prema posebnim sigurnosnim čvorovima (za zaštitu od neželjenog SMS-a, imitacijskog SMS-a itd.) i mogućnost trenutne eliminacije izoliranog prometa. Pokazano je na koji se način funkcija primjenjuje u određenim slučajevima zlouporabe SMS-a, kao što su imitacijski SMS, lažni SMS i neželjeni SMS. Također je pokazano da funkcija izolacije SMS-a može ublažiti negativne posljedice nastale zlouporabom prometa SMS-a, i da je na taj način postignuto povećanje sigurnosti mobilnih mreža. -