Parametri kvalitete hibridnih radiodifuzijskih i mobilnih mreža u interaktivnim multimedijskim komunikacijama : : magistarski rad - Maračić, Jadran 1970. (J. Maračić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
Radiodifuzijska mreža koja se sastoji od DVB-H i IP DC sustava omogućuje efikasan prijenos multimedijskih sadržaja, kao što su audio i video datoteke, na prijenosne baterijski napajane uređaje. DVB-H određuje fizičku razinu koju IP DC upotpunjuje sa višim razinama protokola, da bi se formirao kompletni prijenosni sustav. Također IP DC podržava i korištenje mobilnih mreža (npr. UMTS). Mreža koji se sastoji od radiodifuznog i mobilnog komunikacijskog sustava namijenjena prijenosu podataka naziva se hibridna (radiodifuzijska/mobilna) mreža. U drugom dijelu rada dan je analitički opis hibridne mreže, te su na bazi takvog modela razmatrane karakteristike sustava, dok su u prvom dijelu opisani DVB-H i DVB-IPDC standardi. -