Upravljanje mrežnim pretvaračem vjetroagregata u uvjetima mrežnih poremećaja: doktorski rad - Hadjina, Tamara (T. Hadjina ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2015)
Predmet istraživanja predložene disertacije je upravljanje mrežnim pretvaračem kao dijelom frekvencijskog pretvarača preko kojega se vjetroagregat priključuje na elektroenergetski sustav. Poseban naglasak stavljen je na upravljanje pretvaračem tijekom odstupanja mrežnog napona od nominalnih vrijednosti i na ispunjavanje strogih zahtjeva koji su definirani mrežnim pravilima.