Secure Routing Protocol from Denial of Service Attack in Mobile Ad hoc Networks : doctoral thesis - Kanthe, Ashok Mallayya; Šimunić, Dina (Zagreb : A.M. Kanthe, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2015)
SAŽETAK: Vršna vrijednost, kreditna vrijednost, tablica informacija o usmjeravanju podataka (eng. DRI), i TrueLink, kao i povjerenje i ugled koriste se protiv napada uskraćivanjem usluge. Algoritam protiv napada sivih čvorova u pokretnim ad hoc mrežama je razvijen i simuliran. Novi algoritam poboljšava performanse mreže protiv napada sivih čvorova, što se očituje u metrici (povećanje propusnosti, smanjenje ispada paketa, povećanje omjera isporuke paketa, smanjenje ukupnog kašnjenja i smanjenje normaliziranog zaglavlja usmjeravanja). Algoritam protiv napada suradnih sivih čvorova u pokretnim ad hoc mrežama je razvijen i simuliran. Novi algoritam poboljšava performanse mreže protiv napada suradnih sivih čvora, što se očituje u metrici (povećanje propusnosti, smanjenje ispada paketa, povećanje omjera isporuke paketa, smanjenje ukupnog kašnjenja i smanjenje normaliziranog zaglavlja usmjeravanja). Algoritam protiv napada ispada paketa u pokretnim ad hoc mrežama je razvijen. Novi algoritam poboljšava performanse mreže protiv napada ispada paketa, što se očituje u metrici (povećanje propusnosti, smanjenje ispada paketa, povećanje omjera isporuke paketa, smanjenje ukupnog kašnjenja i smanjenje normaliziranog zaglavlja usmjeravanja). Postojeći mehanizmi za napad sivih čvorova, napad ispada paketa i napad suradnih sivih čvorova su uspoređeni u smislu poboljšanja mrežnih performansi. KLJUČNE RIJEČI: pokretne ad-hoc mreže, sigurnost, napad uskraćivanjem usluge, napad crnih čvorova, napad sivih čvorova, napad suradnih sivih čvorova, napad suradnih crnih čvorova, napad ispada paketa
Tekst nad naslovom: University of Zagreb, Faculty of electrical engineering and computing. - Na spor. nasl. str. naslov na hrv. jeziku: Sigurnosni usmjerni protokol protiv napada uskraćivanja usluge u pokretnim ad hoc mrežama : doktorski rad / Ashok Mallayya Kanthe
Bibliografija: listovi 146-158. - Životopis na eng. i hrv. jeziku [sadrži i popis radova autora]. - Kazalo kratica