Demonstracija internetskih usluga u emuliranoj IPv6-mreži : završni rad - Pelc, Fran (F. Pelc, 2014)
Demonstracija internetskih usluga u emuliranoj IPv6 mreži u emulatoru/simulatoru IMUNES-u. Na nekoliko primjera je pokazan rad osnovnih internetskih alata kao što su ping6 i traceroute6, protokoli transportnog sloja UDP i TCP za slanje podataka, RIPng i OSPFv3 protokoli usmjeravanja kojima se usmjeravaju IP paketi. FTP protokol se koristi za prijenos datoteka s jednog računala na drugo preko mreže, kao što je internet, a TELNET pruža dvosmjernu interaktivnu tekstualno-orijentiranu komunikaciju pomoću virtualnog terminala veze. SSH je vrlo sličan TELNET-u, uz razliku da je kriptografski mrežni protokol za siguran prijenos podataka preko sigurnog kanala koristeći nesigurnu vezu. Popularne Internet usluge HTTP i elektronička pošta su pokazani na vlastitim primjerima.