Filtarske sekcije sa konačnim nulama u prijenosnoj funkciji u strujnom načinu rada : diplomski rad - Šesnić, Luka (L. Šesnić, 2014)
Predstavljen je postupak dobivanja aktivnih RC filtara iz pasivnih LC filtara u strujnom načinu rada. Korištena su operacijska pojačala sa strujnom povratnom vezom i strujni prijenosnici druge generacije s više izlaza. Na temelju Ackerberg Mossbergove Bikvadratne sekcije, izvedena je nova sekcija u strujnom načinu rada koja vrši istu funkciju. Ta nova sekcija koristi strujne prijenosnike druge generacije umjesto operacijskih pojačala. Pomoću novo izvedene sekcije realiziran je eliptički niskopropusni filtar četvrtog reda. Rezultati su zatim uspoređivani s drugim realizacijama istog filtra. Ključne riječi: -strujni prijenosnici -LC filtar -eliptički filtar -linearna transformacija -konačne nule u prijenosnoj funkciji -Bikvadratna prijenosna funkcija -strujni prijenosnici druge generacije s više izlaza -osjetljivost filtra