Nadzor ljudskih tjelesnih funkcija : završni rad - Jelić, Dragutin (D. Jelić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prikazana realizacija bežičnog EKG sustava pomoću postojećih platformi i način obrade podataka prikupljenih pomoću senzora. Cilj rada bio je realizirati dani sustav i upoznati se sa Bluetooth tehnologijom. Za potrebe rada, korišteni su Arduino Uno platforma, Arduino razvojno okruženje, e-Healt Shield, računalo, HC-05 Bluetooth modul, baterija i EKG senzor, odnosno EKG elektrode. Veza između Arduina i računala uspostavljena je pomoću HC-05 modula. Tijekom uspostave veze i prijenosa podataka koristili smo Realterm terminal, a za obradu podataka Kst2 program. Svrha ovog rada i projekta je priprema za izradu EKG sustava temeljenog na integriranim komponentama koji će biti efikasniji u pogledu snage i potrošnje energije, precizniji i značajno manjih dimenzija.