Komunikacijski protokoli telefona novije generacije : završni rad - Marušić, Marko (M. Marušić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su neki od najvažnijih komunikacijskih protokola: Bluetooth, Wi-Fi i GSM. Opisano je kako su nastali, kako funkcioniraju i gdje se koriste. Mjerena je snaga Wi-Fi i GSM signala i brzina prijenosa podataka Bluetootom te su rezultati uspoređeni sa izračunatim teoretskim vrijednostima.