Komunikacijski sustav s vidljivom svjetlosti : završni rad - Marinović, Tomislav (T. Marinović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Napretkom tehnologije i pojeftinjenjem procesa proizvodnje, poluvodički izvori svjetlosti poput svjetlećih ili laserskih dioda postali su jeftini i sveprisutni. Počele su se pojavljivati prve ideje o mogućnosti komunikacije preko moduliranih poluvodičkih izvora svjetlosti. U ovom radu objašnjen je i realiziran jednostavan komunikacijski sustav s vidljivom svjetlosti. Analizirane su osnove rada takvih sustava te prednosti, nedostatci i glavne razlike u odnosu na radiofrekvencijske sustave. Naposljetku, sustav je implementiran i ostvarena je stabilna komunikacija na frekvencijama 100 kHz i 1 MHz.