Utjecaj intenziteta reprodukcije glazbe pomoću slušalica na čovjekov sluh : završni rad - Sikirić, Antonia (A. Sikirić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu analizira se utjecaj intenziteta reprodukcije glazbe pomoću slušalica na čovjekov sluh. Na temelju podataka iz literature, prikazana je opasnost izlaganja buci za čovjekov sluh. Također, razmotreni su i važeći pravilnici koji propisuju granične dopuštene vrijednosti zvučnog tlaka. U radu je opisan eksperimentalni postupak utvrđivanja glasnoće glazbenog zapisa. Izneseni su podaci o glasnoćama kojima je grupa ispitanika slušala pojedine glazbene zapise te utjecaj odabranih glasnoća na njihov sluh.