Sustav upravljanja agregatom 20 koji se sastoji od asinkronog motora i istosmjernih strojeva : završni rad - Marković, Vide (V. Marković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U svrhu rješavanja zadatka za završni rad upoznalo se sa postojećim sustavom upravljanja agregatom grupe 20 sastavljenog od asinkronog motora i dva istosmjerna stroja koji je smješten u laboratoriju električnih strojeva Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva (FER) u Zagrebu. Isplaniran je i konstruiran novi sustav upravljanja koji uključuje programabilni logički enkoder (PLC) i grafičko sučelje touch panela. Isprogramirana je i softverska podrška, koja je testirana na laboratorijskom modelu agregata. Uz to izrađena je i sva potrebna dokumentacija i upute za korištenje.