Snimanje zvuka i prenošenje na poslužitelj putem preglednika weba : završni rad - Perčić, Erik (E. Perčić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Dugo vremena za pristup korisnikovim ulaznim uređajima preglednici su morali koristiti dodatke trećih strana. U ovom radu izradom web aplikacije za pretvorbu govora u tekst je pokazano da u modernim preglednicima to više nije potrebno. Koristi se JavaScript API getUsermedia koji omogućuje jednostavan pristup mikrofonu. Za snimanje se koristi gotova klasa Recorder.js koja snimljeni zapis sprema u formatu WAV. Snimljeni zapis je moguće reproducirati ili poslati na obradu. Za razmjenu podataka između klijenta i poslužitelja koriste se Ajax zahtjevi nad JSON objektima.