Metoda mjerenja luminacije OLED rasvjetnog tijela : završni rad - Ptičar, Tamara (T. Ptičar, 2014)
Sažetak na hrvatskom: OLED je vrsta svjetleće (LED) diode te predstavlja izvor svjetlosti kojem možemo mjeriti luminaciju. Luminacija OLED-a ovisi o napajanju, odnosno ulaznoj struji. Maksimalna struja koju OLED podržava iznosi 270 mA. Luminacija se mjeri uporabom fotodetektora koji pretvara svjetlosnu energiju u električnu. Ovisnost luminacije o ulaznoj struji je linearna do maksimalne struje nakon čega se javljaju manje nepravilnosti. Mjerena metoda verificirana je spektrometrom na tri Philips OLED-a L0023.