Uspostava i evaluacija konferencijskog video poziva ostvarenog putem tehnologije WebRTC : završni rad - Pevec, Dario (D. Pevec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tema završnog rada je uspostava i evaluacija konferencijskog poziva ostvarenog tehnologijom WebRTC koristeći MCU. Na početku rada ukratko je objašnjena tehnologija WebRTC te njezine pogodnosti i zahtjevi. Nakon uvoda u tehnologiju WebRTC-a je opisana arhitektura i instalacija Kurenta, te arhitektura same aplikacije koja se koristi za uspostavu konferencijskog poziva. U nastavku su opisane konferencijske sjednice od dva do pet korisnika, kao i komunikacija računala sa mobilnim telefonom te je provedena analiza kvalitete sjednice kada se koristi MCU i kada se ne koristi. Na samom kraju opisane su i neke druge mogućnosti Kurento Media Servera koje se ne koriste nužno u konferencijama.