Akustika klavira : završni rad - Bebić, Ivan (I. Bebić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je akustika klavira. Današnji klavir se razvio iz nekoliko instrumenata kao što su: polikord, čembalo, klavikord te fortepiano. Klavir je osjetljiv i složen mehanizam. Definiran je princip funkcioniranja klavirske mehanike, utjecaj batića na žicu te ostale elemente. Osvrt na materijal izrade te na veličine klavira. Frekvencijski osvrt na ugađanje i harmonike. Izvedena su mjerenja te su, koristeći software Adobe Audition analizirana s obzirom na glasnoću i frekvencijski sadržaj.